Blijf op de hoogte

Hieronder vind je het laatste nieuws van B-Bot.nl.

Nieuwspagina NIEUWS

Zomeractie 2024

31-05-2024
Glow met kind BLOG

Meer licht, meer nieuwsgierigheid!

Wat is het beste gevoel ter wereld? Het gevoel van verwondering. Als moeder en leerkracht heb ik een echte passie voor kinderen. Ik wens ze dagen vol verwondering en geluk. Kijken naar een baby, peuter of kleuter die zich verwondert, maakt je blij; het is geweldig om te zien hoe een kind vol verbazing en enthousiasme op objecten en voorwerpen reageert. De wereld om ons heen zit barstensvol zintuiglijke informatie. Iedere dag worden kinderen omringd door helder licht, drukke verkeersgeluiden en het geroezemoes van pratende mensen. Denk je eens in hoe die kleine hersentjes reageren op lekkere geuren uit de keuken en wat ze doen met herinneringen aan de warmte van een knuffel, het gevoel van zand tussen hun teentjes en de regen op hun gezicht.

25-01-2024 4 Minimale leestijd
Glow and Go Bot TTS BLOG

Ik zie, ik reik, raak aan en leer!

Nieuwsgierigheid en betrokkenheid zijn onmisbaar voor actief leren. Een kind is pas een volwaardige deelnemer aan het leerproces als hij actief meedoet. Wanneer we met erg jonge kinderen werken, of met oudere kinderen met speciale behoeften, komen we gemakkelijk in de verleiding om de aard en de flow van de leerervaring te sturen. Het resultaat is een 'gedaan voor'-ervaring in plaats van een 'gedaan met-ervaring' (al iets beter) of uiteindelijk een 'gedaan door-ervaring', waarbij het kind zelf acties begint, onderzoekt en stuurt.

25-01-2024 5 Minimale leestijd
Kinderen BLOG

Top 5 educatief speelgoed 2 jaar

Kinderen groeien in een verbazingwekkend tempo; elke fase is opnieuw gevuld met mijlpalen en overwinningen. Als ze 2 jaar worden, breekt een periode aan waarin ze nieuwsgierig de wereld om zich heen verkennen. Educatief speelgoed zorgt natuurlijk voor vermaak, maar kan ook een grote rol spelen in de ontwikkeling waar een kind op dat moment doorheen gaat. We delen waarom educatief speelgoed zo goed is, waar je op moet letten bij het kopen ervan en wat de huidige top 5 is voor 2-jarigen.

25-01-2024 2 Minimale leestijd
Lichtgevend leren BLOG

Top 5 educatief speelgoed 1 jaar

Als je een kind hebt of met kinderen werkt, kom je automatisch terecht in de wondere wereld van speelgoed. Kinderen maken in korte tijd veel ontwikkeling door. Speelgoed kan daar een grote rol in spelen, zeker als je educatief speelgoed gebruikt. Als je daarvoor kiest, wil je waarschijnlijk goed speelgoed aanschaffen dat niet na één keer spelen in de hoek belandt. De vraag is dan: welk speelgoed koop je?

25-01-2024 2 Minimale leestijd
Bee Bot op mat 1 BLOG

Gratis app voor Bee-Bot

Met de Bee-Bot app kun je programmeren met de Bee-Bot, zonder èchte Bee-Bot. In deze app kun je met een virtuele Bee-Bot in verschillende levels spelenderwijs programmeren. De app is onlangs vernieuwd waarbij meerdere nieuwe levels zijn toegevoegd. De app is zowel beschikbaar op IOS als Andriod!

25-01-2024 1 Minimale leestijd
Photon Entertainment 13-1 Banner BLOG

Photon groeit met kinderen mee!

Een interactieve, educatieve robot die meegroeit met kinderen zónder dat hij gaat vervelen. Maak kennis met Photon: de robot die kinderen volgt in hun ontwikkeling. Photon leert kinderen niet alleen de fijne kneepjes van het programmeren, maar stimuleert ook de creativiteit én het logisch denkvermogen. Zo blijft hij een leven lang leuk én uitdagend.

25-01-2024
Glow Stack Build 3 BLOG

De Kleurenleer

Kleuren herkennen en benoemen is een belangrijk onderdeel van het leer- en ontwikkelingsplan voor peuters en kleuters. Het beïnvloedt zelfs de manier waarop de kinderen worden begeleid. Jonge kinderen nemen hun omgeving waar met al hun zintuigen en verwerken alle informatie om hun plek in de wereld te vinden.

25-01-2024 4 Minimale leestijd
Beevs Blue BLOG

Bee-Bot vs. Blue-Bot

Wil je met jouw klas aan de slag met programmeren, maar vind je het lastig om een keuze te maken tussen de Bee-Bot en de Blue-Bot? No worries, wij helpen je graag kiezen. Lees mee en vind jouw ideale Bot!

28-12-2023 4 Minimale leestijd
Transparante mat bee bot BLOG

Maak je eigen lesmateriaal met de Transparante Pocketmat

Maak je schoolles nóg leuker met onze transparante pocketmat! Deze mat is speciaal ontworpen voor de Bee-Bot en de Blue-Bot en bestaat uit 24 of 25 transparante vakjes waarin je kaartjes kunt doen. Met deze mat maak je dus je eigen lesmateriaal! Wij leggen uit hoe het werkt.

28-08-2023 2 Minimale leestijd
Byor blog BLOG

Bouw je eigen robot met BYOR

Stel je voor. Een écht werkende robot die je zelf gemaakt hebt. Dat is gaaf! Maak kennis met BYOR - een robot die kinderen zelf kunnen bouwen.

28-07-2023 3 Minimale leestijd
Ruige Robot BLOG

Naar buiten met de Ruige Robot

De bomen worden groen, de vogels fluiten en het zonnetje laat zich steeds vaker zien: het is lente! Tijd om weer lekker naar buiten te gaan. En de robot? Die kan gewoon mee! Maak kennis met de Ruige Robot het stoere broertje van de Bee-Bot en de Blue Bot.

21-03-2023 2 Minimale leestijd
Bee Bot met mat NIEUWS

Ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar?

De zomervakantie is in zicht! Nog een paar weken en dan kunnen jij én je leerlingen genieten van een zomer vol zonnige dagen, fijne genietmomenten en vooral héél veel samenzijn. Maar voordat het zover is, is het fijn om alvast na te denken over het nieuwe schooljaar. Hoe ga jij het lesprogramma voor komend jaar inrichten? Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij geven tips (en korting!)

9-06-2022 1 Minimale leestijd
Kitt3 NIEUWS

Kitt praat Nederlands

Wist jij al dat Kitt een enorme talenknobbel heeft? Binnen 5 minuten kun jij Kitt Nederlands leren! Wil je weten hoe? Lees dan even verder.

22-04-2022 1 Minimale leestijd
Photon104 BLOG

Behaal maximaal effect door innovatief onderwijs

Dat alle leerlingen door de coronacrisis hard zijn geraakt, daar is geen twijfel over mogelijk; het sociale leven stond lang stil, afstandsonderwijs werd de norm en in veel gevallen is ook het leren in de afgelopen anderhalf jaar vertraagd. In het onderwijs wordt flink geknokt om deze vertraging te herstellen en ook de overheid draagt met het Nationaal Programma Onderwijs een steentje bij.

25-01-2022