Photon groeit met kinderen mee!
25-01-2024Een interactieve, educatieve robot die meegroeit met kinderen zónder dat hij gaat vervelen. Maak kennis met Photon: de robot die kinderen volgt in hun ontwikkeling. Photon leert kinderen niet alleen de fijne kneepjes van het programmeren, maar stimuleert ook de creativiteit én het logisch denkvermogen. Zo blijft hij een leven lang leuk én uitdagend.
Voor de allerkleinsten
Vanaf een jaar of 5 wordt Photon een echt vriendje voor leergierige kleuters. Samen gaan ze op ontdekkingsreis, waarin ze leren van elkaar. Eén van de spellen die heel geschikt is voor kleuters is Photon Draw. Kinderen tekenen met hun vingers op een tablet en wijzen Photon de weg. De motorische skills en het ruimtelijke inzicht van kinderen worden hierdoor gestimuleerd. En door de schattig uitziende Photon blijft het leren een spel.
Voor groep 4 en 5
In groep 4 en 5 gaan kinderen echt al aan de slag met blokken. Zo oefenen ze hun ruimtelijk inzicht, leren ze ontwerpen en routes bedenken. Daarnaast kunnen ze nu ook problemen analyseren én hiervoor een oplossing bedenken. Dit alles gaat via de tablet, die fungeert als de afstandsbediening van de Photon.
Vanaf groep 5
Weer een stapje verder. Het kind en Photon hebben elkaar al best veel geleerd, waardoor nu het coderen aan de beurt is. En daar zijn nogal wat stappen in te maken! Want ook als kinderen de basis van het coderen onder de knie hebben, kunnen zij via een Dongle leren werken met programmeertalen als Scratch, MakeCode en JavaScript. Zo blijft Photon leuk tot ver ná de basisschool.
Photon accessoires
Samen met Photon op ontdekkingsreis doe je via één van de gratis apps op de tablet of smartphone. Ga aan de slag met de Photon-apps Robot, Photon Coding of Photon EDU. Daarnaast is er de Photon Educational Mat: een mat die op 5 verschillende manieren gebruikt kan worden en het leren met Photon nóg leuker maakt, omdat de lessen gevarieerder zijn. Of maak de route van Photon inzichtelijker met Photon Flashcards. Voor de echte pro’s is er de Photon Dongle: hiermee komen de programmeertalen aan bod.