BLOG

B-Bot.nl programmeerreis

11-09-2024
Ruige Robot buiten

B-Bot.nl programmeerreis: de leerlijn robotica voor digitale geletterdheid en STEAM op jouw basisschool!

Neem jouw leerlingen mee op een spannende programmeerreis met B-Bot.nl! Met deze leerlijn leren kinderen van groep 1 tot groep 8 stap voor stap programmeren. Van de eerste beginselen tot meer geavanceerde technieken – de robots maken leren leuk, creatief en volledig geïntegreerd in STEAM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics).

Programmeerreis

🚀1. Glow and Go Bot: een speelse start voor de jongste ontdekkers!

De programmeerreis begint bij de robot voor kinderen vanaf 10 maanden: de Glow and Go Bot. Deze vrolijke robot biedt een multisensorische ervaring met lichtjes, geluiden en bewegingen. Leerlingen ontwikkelen hun motoriek en leren oorzaak en gevolg begrijpen. Een perfecte start voor jonge ontdekkers! Lees hier alles over Glow and Go Bot.

Glow and Go Bot TTS

🚀2. Bee-Bot: laat het programmeren beginnen!

Bee-Bot brengt de programmeerreis naar de onder- en middenbouw. Kinderen vanaf 4 jaar leren spelenderwijs de basisprincipes van programmeren met eenvoudige knoppen. Ze plannen routes, lossen puzzels op en ontwikkelen hun probleemoplossende vaardigheden. Bee-Bot maakt wiskunde-, taal- en creatieve lessen interactief en leuk, terwijl kinderen belangrijke digitale vaardigheden opdoen. Lees hier alles over Bee-Bot.

Bee Bot met mat

🚀3. Blue-Bot: de blauwe vriend van Bee-Bot!

Naast de functies van Bee-Bot kunnen leerlingen nu programmeren met Bluetooth. Via de app of TacTile Reader leren ze complexe programmeeropdrachten maken en ontdekken ze hoe technologie werkt. Blue-Bot daagt hen uit om creatief te denken, samen te werken en hun digitale geletterdheid verder te ontwikkelen. Lees hier alles over Blue-Bot of lees de blog: Bee-Bot vs. Blue-Bot.

Blue Bot

🚀4. Ruige Robot: op naar buiten!

Met Ruige Robot gaat de programmeerreis naar buiten! Deze robuuste robot met sensortechnologie is perfect voor avonturen op het schoolplein of in de natuur. Kinderen leren programmeren door obstakels te vermijden en problemen op te lossen in een uitdagende omgeving. Zo combineren ze wetenschap, technologie, techniek en wiskunde met beweging en spel. Oh, en laten we niet vergeten dat ook Ruige Robot bezit over bluetooth... handig! Lees hier alles over Ruige Robot.

Ruige Robot buiten

🚀5: Loti-Bot: brengt creativiteit en technologie samen!

Loti-Bot brengt een nieuwe dimensie aan de programmeerreis. Deze robot laat kinderen kunst en programmeren combineren. Met functies zoals een stifthouder en LED-verlichting voeren ze creatieve opdrachten uit, van geometrische patronen tekenen tot complexe meetoefeningen. Loti-Bot maakt technologie tastbaar en inspireert elke leerling om zijn of haar talenten te ontdekken. Lees hier alles over Loti-Bot.

Loti Bot

🚀6: OTI-Bot: de eindbestemming

Oti-Bot vormt de finale van de programmeerreis en daagt leerlingen uit om hun vaardigheden op het gebied van programmeren, samenwerking en creatief denken nog meer te ontwikkelen. Oti-Bot leert kinderen op een speelse manier over emoties en empathie met 12 programmeerbare uitdrukkingen. Ze kunnen hem laten dansen, tekenen, van kleur laten veranderen en nog veel meer! Zo worden digitale geletterdheid en sociale vaardigheden tegelijkertijd ontwikkeld. Lees hier alles over OTI-Bot.

Oti met kids

Waarom kiezen voor de B-Bot.nl programmeerreis?

De B-Bot.nl programmeerreis biedt een complete leerlijn die perfect past in het basisonderwijs. Van eenvoudige kennismakingen met technologie tot complexe programmeeropdrachten, onze robots helpen kinderen zich te ontwikkelen op het gebied van STEAM en digitale geletterdheid. Ze stimuleren creativiteit, logisch denken, en probleemoplossende vaardigheden, zodat kinderen zich volledig kunnen voorbereiden op de toekomst.

Programmeerreis
Terug naar overzicht