BLOG

Bouw je eigen robot met BYOR

28-07-2023 - 3 Minimale leestijd
Byor blog

Stel je voor. Een écht werkende robot die je zelf gemaakt hebt. Dat is gaaf! Maak kennis met BYOR - een robot die kinderen zelf kunnen bouwen.

Een robot die écht werkt

BYOR staat voor Build Your Own Robot - en dat is precies wat dit ‘vriendje’ zo bijzonder maakt. BYOR bestaat uit een een elektronica-set waarmee kinderen zelf een robot of ander object in elkaar kunnen knutselen die kan bewegen, licht geeft én geluid maakt. Doordat de elektronische onderdelen gebruikt kunnen worden in materialen zoals karton, hout en plastic, wordt de creativiteit van kinderen gestimuleerd. En zijn ze dit vriendje zat? Dan maken ze gewoon weer een nieuwe, want alle onderdelen zijn te hergebruiken.

Spelenderwijs programmeren

Een eigen robot maken is natuurlijk leuk, maar is het niet nóg leuker als je de robot precies kunt laten doen wat je zelf wil? Ook dat kan met BYOR! Door het toevoegen van een Micro:Bit - een losse chip die je aansluit op het brein van BYOR - kan de robot een zelfgemaakte code uitvoeren. BYOR stimuleert dus niet alleen het creatief vermogen van kinderen, maar leert ze óók spelenderwijs programmeren.

Duurzaam

Van welk materiaal er een robot of object gemaakt wordt, maakt voor BYOR niet uit. Als bouwonderdelen kun je daarom heel goed oude materialen of afval gebruiken, zoals een pak hagelslag, wc-rollen of onderdelen van kapotte apparaten. Dat geeft veel vrijheid in de vormgeving én is tegelijkertijd een duurzame keuze. En wat dacht je van het inzetten van een 3D-printer? Dát maakt van bouwen met BYOR een nóg groter feest!

Tip van ons

Laat kinderen zelf thuis op zoek gaan naar bouwmaterialen voor BYOR om ze zo bewuster te maken van afval en recycling.


Terug naar overzicht