BLOG

Naar buiten met de Ruige Robot

21-03-2023 - 2 Minimale leestijd
Ruige Robot

De bomen worden groen, de vogels fluiten en het zonnetje laat zich steeds vaker zien: het is lente! Tijd om weer lekker naar buiten te gaan. En de robot? Die kan gewoon mee! Maak kennis met de Ruige Robot het stoere broertje van de Bee-Bot en de Blue Bot.

Met zijn robuuste uiterlijk lijkt de Ruige Robot niet alleen op een stoere versie van de andere robots. Hij ís het ook. Deze robot heeft dezelfde functies als de Bee-Bot en de Blue-Bot, maar is speciaal ontworpen voor gebruik buitenhuis.

  • Voor alle terreinen geschikt
  • Kan zelfs in de modder
  • Heeft zelfs twee mooie koplampen

Overal buiten te gebruiken

Zand, gras, grind of zelfs water: wat de ondergrond ook is, de Ruige Robot beweegt zich moeiteloos voort over verschillende soorten terrein. En doordat ‘ie tegen een stootje kan, gaat deze robot geen enkele uitdaging uit de weg! Aan de bovenkant van de robot zitten knoppen waarmee kinderen deze stoere vriend kunnen programmeren. Ook beschikt de Ruige Robot over Bluetooth. Hierdoor kan deze robot aangestuurd worden via een tablet of de Tactile Reader.

“Om met dit soort producten naar buiten te gaan geeft een extra dimensie. Veel technische dingen spelen zich toch vaak binnen af, maar nu kun je écht de wereld gaan ontdekken. Tof product!”

Computational thinking skills

Aan de hand van drie snelheidsinstellingen leren kinderen wat de beste snelheid is voor de robot, afhankelijk van het terrein. Door de Ruige Robot te gebruiken in combinatie met de Tactile Reader kunnen leerlingen zien welke code ze geprogrammeerd hebben. Neemt de robot een verkeerde afslag of komt ‘ie onderweg een obstakel tegen? Dan kunnen ze dus ook zien waar het is misgegaan tijdens de route. Door hier op in te spelen, problemen op te lossen en de code te herprogrammeren ondersteunt de Ruige Robot in de ontwikkeling van de ‘computational thinking skills’ van kinderen.

Wacht niet langer en bestel hem direct!

Ruige Robot (voor buiten)
€ 215,00 incl. BTW
Terug naar overzicht