Geven jullie ook workshops of trainingen?

Workshops en trainingen

Zijn jullie aan het oriënteren op leren programmeren in de klas? Of hebben jullie al spullen in huis, maar staan die stof te verzamelen? Dan zijn onze workshops een absolute aanrader voor jullie. Wij verzorgen een complete workshop bij jou op school, over alles wat je moet weten over de Bee-Bot, de Blue-Bot, de Ruige Robot, Loti-Bot, Oti-Bot, Ozobots, ScottieGo of Photon. Met deze robots dek je in één klap de complete leerlijn leren programmeren.

Tijdens een workshop vertellen wij over het praktisch nut van programmeren, want of je nou programmeur wil worden of niet: de taal van programmeren is voor ieder kind van meerwaarde. Het stimuleert creativiteit, ruimtelijk inzicht, logisch redeneren en nog veel meer! Ook laten wij zien hoe je de robots kunt inzetten binnen het bestaande curriculum, in een volledige leerlijn voor de groepen 1 t/m 8. Hierdoor wordt programmeren géén extra belasting voor de leerkracht, maar juist een manier om spelenderwijs te leren!

Omdat spelenderwijs leren programmeren natuurlijk niet alleen voor kinderen geldt, gaan we ook vooral lekker werken met onze vriendelijke robots. We gaan aan de slag met diverse opdrachten en leren alle robots goed kennen. De workshop is laagdrempelig en geschikt voor alle leerkrachten op jouw school, ongeacht de aanwezige kennis van techniek of ICT. We zorgen dat iedereen na de workshop zelf aan de slag kan.

Voor leerling of leerkracht?

Dat is volledig afhankelijk van wat jullie zelf willen. Wij kunnen workshops voor leerlingen verzorgen, maar denken dat het duurzamer is om de leerkracht te trainen (of er in ieder geval bij te betrekken) zodat zij na onze sessies ook met de producten aan de slag kunnen én enthousiast zijn!

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie:

Onze workshop wordt door diverse leerkrachten als 'uitstekend' beoordeeld. Nieuwsgierig waarom? Lees dan hieronder de reviews!

Teamscholing ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Susanne Hansen, Commandeur

Afgelopen vrijdag hebben we een studiedag gehad van Anne. Ze heeft het team door haar enthousiasme en goede voorbereiding meegenomen in de wereld van het programmeren. Door zelf met alle materialen aan de slag te gaan, kon het team zich weer even kind voelen. Dank voor de leerzame dag en het ons meenemen in onze nieuwe ontwikkeling.


Top ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Jennika Bax, Willem van Oranjeschool Brakel

In oktober hebben we als team een inspirerende workshop onder leiding van een Onno gehad van de b-bots en andere materialen die we hadden besteld. De workshop was top; goed op niveau, afwisselend en uitdagend. Absoluut van toegevoegde waarde! Nogmaals hartelijk dank, ook voor de goede begeleiding in het aankoopproces. Als school zijn we ontzettend tevreden en de kinderen genieten van het werken met de materialen!


Zeker een aanrader! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Carmen Emond

Na een korte presentatie over achterliggende theorie en verschillende robots, zijn we aan de slag gegaan in een circuit met verschillende robots, matten en opdrachten voor verschillende leeftijden. Super gaaf om te zien hoeveel er mogelijk en snel te realiseren is, ook in samenwerkingen tussen verschillende bouwen in school. De adviseur van B-Bot.nl weet waar hij over praat en brengt dit ook een leuke manier over. Hij heeft vooraf geïnventariseerd bij de school welke kennis en materialen er al waren en heeft hier op ingespeeld tijdens zijn workshop. Samengevat: wij vonden het een erg inspirerende en leuke workshop! Zeker een aanrader. Met vriendelijke groet, Carmen Emond De Waterlelie


Gelijk aan de slag ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Harry de Vryes

Na de inspirerende workshop konden we de volgende dag op onze school gelijk aan de slag. Helemaal SUPER!!!!


Top workshop! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hanneke

Op woensdag 3 april kwam Onno bij ons op school om ons wegwijs te maken in BBOT -land. De leerlingen en collega's hadden zelf al geexperimenteerd in de klas. Deze workshop gaf een veel informatie en een schat aan ideeën. Iedereen gaat er vandaag mee aan de slag!


Enthousiasme spat eraf ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Manny Liebregt

Onno heeft bij ons een kennismakingsworkshop gegeven. Aan een groep van 11 geïnteresseerde leerkrachten, uit onder-, midden- en bovenbouw, heeft hij de mogelijkheden uitgelegd van de diverse BOT's. Ook was er veel materiaal aanwezig en konden we zelf aan de slag om het uit te proberen. Het was een geweldig inspirerende middag waarbij iedereen erg enthousiast werd. De combinatie van makkelijk te programmeren BOT's met de al aanwezige les-ideeën, en de ruimte die er is voor de leerkrachten om zelf makkelijk aan de slag te gaan met eigen creatieve ideeën maakt dit materiaal zeer gewild. Kortom, wij zijn zeer enthousiast. Dankjewel Onno.


De B-Bot is hot. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Carola van der Schrier

Op woensdag 6 maart kreeg onze speciale school de mogelijkheden van de B-bot, de Blue-bot en de Pro-bot te zien. De adviseur deed met zo veel enthousiasme dat zelfs de collega's die eerst, met enige schroom de bots bekeken, enthousiast aan de slag gingen met de bots. Hij liep rond en gaf ons praktijktips 'die niet direct in de boekjes te vinden zijn'. Handig! De presentatie was flitsend, goed afgestemd op ons en met deskundigheid gebracht. Ook met communicatiemiddelen als de sprekende muur, de knijpers, het sprekend fotoboek konden we aan de slag. Werkelijk alles werd uit de kast gehaald voor ons. Daarom kon de workshop voor ons niet lang genoeg duren..


Inspirerende workshop waardoor je gelijk aan de slag kan! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lianne Vessies

Erg leuke workshop met een hoop inspiratie en een enthousiaste workshop leider! Zelfs op vrijdag middag was ons hele team enthousiast met de producten in de weer!


Enthousiaste workshop op maat ⭐️⭐️⭐️⭐️

Leonie

Afgelopen woensdag een workshop op maat gehad, die gericht was op het gebruik van de Pro-bot en InO-bot, omdat we niet op gang konden komen met deze bots. De workshop werd super enthousiast gebracht en zat vol met praktische, goed bruikbare tips. We hadden een aantal leerlingen erbij uitgenodigd, om de kennis nog sneller op de kinderen over te dragen. De combi leerkracht-leerling werkte super. De kinderen waren nog enthousiaster en wilden de volgende dag meteen aan de slag. De leerkrachten ook. Dankzij de heldere uitleg, het kunnen werken met en de aangereikte materialen was dit ook mogelijk. Nu kunnen we echt een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8 vormgeven.