BLOG

Behaal maximaal effect door innovatief onderwijs

25-01-2022
Photon104

Dat alle leerlingen door de coronacrisis hard zijn geraakt, daar is geen twijfel over mogelijk; het sociale leven stond lang stil, afstandsonderwijs werd de norm en in veel gevallen is ook het leren in de afgelopen anderhalf jaar vertraagd. In het onderwijs wordt flink geknokt om deze vertraging te herstellen en ook de overheid draagt met het Nationaal Programma Onderwijs een steentje bij.

Vanuit alle hoeken van ons land zijn er inmiddels initiatieven gestart om te zorgen dat deze steun goed terecht komt, en ook wij kunnen jou daar bij helpen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen worden voorbereidt op een snelveranderende toekomst - en dat juist dat zo belangrijk is, wordt door de coronapandemie nogmaals onderstreept.

Mee eens? Goed nieuws: onderwijsontwikkelaar RobotWise heeft op basis van de menukaart inzichtelijk gemaakt welke interventies aansluiten bij het RobotWise lesprogramma en de inzet van devices via B-Bot.nl. Dit programma is geschikt voor het (speciaal) basisonderwijs, voortgezet onderwijs inclusief beroepsgericht onderwijs, voortgezet (speciaal) onderwijs en praktijkonderwijs. De interventies op de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs die aansluiten bij ons programma zijn A, D en F:

A. Meer onderwijs (binnen of buiten reguliere schooltijden) om bij groepen leerlingen kennis en vaardigheden bij te spijkeren;
D. Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingen;
F. Faciliteiten en randvoorwaarden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Bekijk dan op de website van RobotWise meer over het programma of neem contact op met onze adviseur.

Terug naar overzicht