BLOG

Bee-Bot vs. Blue-Bot

28-12-2023 - 4 Minimale leestijd
Beevs Blue

Wil je met jouw klas aan de slag met programmeren, maar vind je het lastig om een keuze te maken tussen de Bee-Bot en de Blue-Bot? No worries, wij helpen je graag kiezen. Lees mee en vind jouw ideale Bot!

Het karakter van de Bee-Bot en de Blue-Bot

Schattig hè, de Bee-Bot? Deze heeft dan ook een uiterlijk die vooral jonge kinderen aanspreekt. En dat is gunstig, want hoé leuker de Bot eruitziet, hoe liever ze ermee spelen. Datzelfde geldt voor de Blue-Bot: die met zijn stoere uiterlijk vooral kinderen uit de midden- en bovenbouw voor zich weet te winnen.

De Bee-Bot blijft in beweging

De Bee-Bot is niet meer weg te denken uit de klas en is de basis geweest voor de ontwikkeling van alle andere robots. Maar ook staat de Bee-Bot zelf natuurlijk nooit stil. Door de Bee-Bot te combineren met verschillende matten kun je elke keer weer nieuwe lesideeën toevoegen. Wij hebben nu diverse leuke acties met de Bee-Bot en de verschillende matten.

Blue-bot biedt meer mogelijkheden

Waar de Bee-Bot ophoudt bij de 7 knoppen op zijn rug waarmee hij vooruit loopt, achteruit loopt, rondjes draait, hoeken van 90 graden maakt én kan praten, gaat de Blue-Bot nog een stap verder. Hij kan namelijk aangestuurd worden met behulp van een app. Hiermee kan hij, naast de hoeken van 90 graden, óók hoeken maken van 45 graden. En wist je dat er, via diezelfde app, ook knoppen uitgezet kunnen worden? Een genot voor de echte whizzkids, want dat maakt het programmeren van de Blue-Bot veel moeilijker!

Blue-Bot loves Bluetooth

Een Blue-Bot zónder Bluetooth is natuurlijk onmogelijk, hij heeft tenslotte zijn naam eraan te danken. En die Bluetooth geeft nog weer extra mogelijkheden. Connect hem bijvoorbeeld met de tactile reader: waarmee je jouw Blue-Bot op afstand kan voorprogrammeren. Handig om te weten: elke Blue-Bot kan weer gekoppeld worden met 3 tactile readers, waardoor leerlingen samen een interessante route tot wel 30 stappen kunnen maken.

Kortom, beide robots kunnen hetzelfde, maar de Blue-Bot kan nét iets meer. Hij is dan ook meer geschikt voor de wat oudere kinderen, vanaf 6 jaar. Bee-Bot kan perfect overweg met kinderen vanaf 4 jaar.

Bijpassende matten voor verschillende leerthema’s

Zoals eerder gezegd is de Blue-Bot uitermate geschikt voor kinderen in de midden- en bovenbouw. Naast het leren programmeren kun je de Blue-Bot, nét als de Bee-Bot, i.c.m. diverse matten ook inzetten voor de vaardigheden taal, rekenen, biologie en aardrijkskunde.

Aan de slag met Bee- of Blue-Bot?

Bee-Bot
€ 74,00 incl. BTW
€ 94,56 incl. BTW
Blue-Bot
€ 129,00 incl. BTW
Blue-Bot TacTile Reader
€ 153,95 incl. BTW

Dit zijn enkele populaire matten:

Boerderij mat
€ 37,95 incl. BTW
B-Bot ABC mat (NL)
€ 31,95 incl. BTW

B-Bot Nederland mat
€ 34,95 incl. BTW
B-Bot Vormen & Kleuren mat
€ 31,95 incl. BTW
Dienstverleners mat
€ 36,95 incl. BTW
Terug naar overzicht