BLOG

Maak je eigen lesmateriaal met de Transparante Pocketmat

28-08-2023 - 2 Minimale leestijd
Transparante mat bee bot

Maak je schoolles nóg leuker met onze transparante pocketmat! Deze mat is speciaal ontworpen voor de Bee-Bot en de Blue-Bot en bestaat uit 24 of 25 transparante vakjes waarin je kaartjes kunt doen. Met deze mat maak je dus je eigen lesmateriaal! Wij leggen uit hoe het werkt.

Een transparante mat met je eigen opdrachten

De transparante pocketmat gebruik je in combinatie met de Bee-Bot of Blue-Bot. De matten zijn er in twee varianten: met 24 vakjes (4x6 vakjes) of 25 vakjes (5x5 vakjes). Elke mat bestaat uit vakjes van 15x15 centimeter, waarin je opdrachten of afbeeldingen naar eigen keuze kunt plaatsen. Ieder vakje staat gelijk aan één stap van de Bee-Bot of de Blue-Bot. Door de bot juist te programmeren, ‘loopt’ hij naar het goede vakje toe.

Opdrachten afgestemd op jullie thema

Zijn jullie in de klas bezig met een thema, zoals het verkeer of de lente? Door de kaartjes hierop af te stemmen, laat je je leerlingen spelenderwijs kennismaken met het thema. Op onze website vind je heel veel spellen voor in de mat die je gratis kunt uitprinten. Voor bijna elk thema is er wel een spel, bijvoorbeeld voor moederdag, vaderdag, Koningsdag of de lente. Neem gauw een kijkje bij onze gratis downloads.

Voor de creatievelingen

Laat de creativiteit van jou én je leerlingen de vrije loop en bedenk zelf jullie eigen lesmateriaal! Dankzij de insteekhoesjes kun je eenvoudig zelf kaartjes maken voor de transparante pocketmat. Hoe dit werkt? Simpel: ontwerp je eigen opdrachten, maak kaartjes van 15x15 centimeter en steek ze in de vakjes. Voilà: jullie eigen mat is klaar!

Er is ook een mat zonder insteekhoesjes, die hebben wij hieronder ook neergezet. Deze mat leg je ergens overheen, in plaats van dat je er iets in doet.

Tip van ons

Leg de vakjes met de openingen naar onderen toe, zo rijdt de Bee-Bot of de Blue-Bot makkelijker over de mat heen!

Voor alle leerjaren

Doordat je met de transparante pocketmat je eigen lesmateriaal kunt maken, zijn de opdrachtmogelijkheden eindeloos. Hierdoor zijn de matten geschikt vanaf groep 3 tot en met groep 8. Combineer de mat met een Bee-Bot of Blue-Bot en jouw les is compleet.

Aan de slag!

Terug naar overzicht