BLOG

Top 5 educatief speelgoed 2 jaar

25-01-2024 - 2 Minimale leestijd
Kinderen

Kinderen groeien in een verbazingwekkend tempo; elke fase is opnieuw gevuld met mijlpalen en overwinningen. Als ze 2 jaar worden, breekt een periode aan waarin ze nieuwsgierig de wereld om zich heen verkennen. Educatief speelgoed zorgt natuurlijk voor vermaak, maar kan ook een grote rol spelen in de ontwikkeling waar een kind op dat moment doorheen gaat. We delen waarom educatief speelgoed zo goed is, waar je op moet letten bij het kopen ervan en wat de huidige top 5 is voor 2-jarigen.

Wat is het beste educatief speelgoed voor een 2-jarige?

Op tweejarige leeftijd beginnen kinderen actief te communiceren met eenvoudige zinnen en gebaren, ontwikkelen ze fijne motorische vaardigheden zoals stapelen en puzzelen, en hun zintuigen zijn op hun scherpst. Ook ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden, zoals imitatie en interactie met anderen, waardoor ze empathisch leren zijn en samenwerken.

Tijdens deze ontwikkelingsspurten kan educatief speelgoed een blijvende invloed hebben op een kind. Met educatief speelgoed kan natuurlijk heerlijk gespeeld worden, maar het is ook een belangrijk facet in hun leerervaringen.

Waarom educatief speelgoed kopen?

Het stimuleert nieuwsgierigheid, creativiteit, een liefde voor leren en helpt bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden zoals probleemoplossing, verbeelding en taal. De cognitieve groei en motorische vaardigheden worden geprikkeld, gewoon door te spelen! Door bewust te kiezen voor educatief speelgoed dat past bij de behoeften en interesses van een kind van 2 jaar, leg je een goede basis voor de algehele ontwikkeling.

Waar je op moet letten bij het kopen van educatief speelgoed:

  • Leeftijdsaanbeveling: kies speelgoed dat geschikt is voor de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van het kind.
  • Veiligheid: check of het speelgoed veilig is, zonder scherpe randjes, doorslikbare kleine onderdelen of giftige materialen.
  • Duurzaamheid: als je hoogwaardig speelgoed kiest, kan het jaren/generaties mee.
  • Educatieve waarde: speelgoed dat de ontwikkeling van o.a. taal, motoriek, logica en creativiteit stimuleert kan van meerwaarde zijn.
  • Diversiteit: varieer met verschillende soorten speelgoed om verschillende vaardigheden en zintuigen aan te spreken en verveling te voorkomen.

Beste educatieve speelgoed: top 5 keuzes

1. Glow & Go Bot

glow_go_bot_

De Glow and Go Bot is een klein robotje voor de allerkleinsten (geschikt voor 1 t/m 3 jaar) en trekt de aandacht met lichteffecten en kleurveranderingen. Zeer geschikt voor interactief spel: kinderen kunnen het robotje besturen door op grote gekleurde toetsen te drukken. Gebruik ervan verbetert zintuiglijke waarneming, diepteperceptie, concentratie en aandacht van het kind. En fijn om te weten: er kan mee gegooid worden!

Bekijk hier

2. Mirror Trays

mirror_trays411x411

Deze houten spiegels maken nieuwsgierig! En nieuwsgierigheid stimuleert leren. Wat gebeurt er allemaal als je er dingen op legt? En als je jezelf ziet? Ook goed te gebruiken voor (tijdelijke) knutselwerkjes.

Bekijk hier

3. Glow, Stack & Build Texture Tower

Glow_Stack__Build_1411x411

Hier kunnen kinderen heerlijk mee stapelen. De schijven geven licht zodra je ze schudt en hebben allemaal een andere structuur, wat visueel en sensorisch aantrekkelijk is voor kleintjes. Dit spel bevordert het leren begrijpen van vormen en kleuren, de hand-oog coördinatie en de ontwikkeling van logische vaardigheden.

Bekijk hier

4. Wooden Pastel Pebbles

Pastel_Pebbles411x411

Deze mooie houten kiezelstenen zijn ideaal voor verschillende activiteiten: kinderen kunnen er o.a. mee sorteren, stapelen, rollen of bouwen. De verschillende vormen en kleuren stimuleren de fijne motoriek en het begrip van ruimtelijke relaties. Met dit ontwerp zit je qua duurzaamheid goed: je kan er jaren mee vooruit.

Bekijk hier

5. Wooden Stack and Build Block

Wooden_Stack_and_Build_Block411x411

Deze stapel- en bouwblokjes zijn ontworpen voor de kleinsten en zijn ideaal om mee te stapelen, bouwen en balanceren. De vormen prikkelen de zintuigen en helpen kids hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Je staat ervan te kijken wat kinderen hier allemaal mee kunnen doen. Dit speelgoed is gemaakt van hout, wat fijn voelt voor kinderhandjes.

Bekijk hier

Terug naar overzicht