Met robots in de klas wordt digitale ontwikkeling een feestje!

Waarschijnlijk heb je er al eens over nagedacht. Misschien is het zelfs al vaker besproken in vergaderingen op jullie school: ‘We moeten iets met digitale geletterdheid in de klas.’ Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat leerlingen, naast dat ze écht begrijpen hoe technologie werkt, er ook plezier in hebben?
Leren over technologie wordt een avontuur! 🥳
Een klaslokaal vol nieuwsgierige kinderen. Vol enthousiasme zitten ze in groepjes rond een kleine, vrolijk knipperende robot. "Wat als we ‘m een stap naar links laten zetten?" "Kunnen we ‘m een parcours laten afleggen?"
Samen overleggen ze, puzzelen ze, en proberen ze dingen uit. Beep… Daar gaat ‘ie! Maar oeps, de verkeerde kant op! Lachen, opnieuw proberen en aanpak verbeteren. Tot de robot precies doet wat ze willen. En dan klinkt er enthousiast gejuich! Zonder dat ze het doorhebben, leren ze programmeren, logisch nadenken, samenwerken en problemen oplossen. En het mooiste? Ze hebben er enorm veel plezier in!
Met educatieve robots wordt digitale skills leren iets waar leerlingen naar uitkijken. 🤩
Door te spelen ontdekken leerlingen de basisprincipes van programmeren en technologie. Ze leren niet alleen hoe ze een robot kunnen besturen, maar ook hoe ze kritisch en creatief kunnen denken. En dat is precies waar digitale geletterdheid om draait: grip krijgen op de technologie van nu en de toekomst.

Makkelijk toe te passen in elke les 💡
Het fijne aan onze robots en ons andere educatieve speelgoed? Je kunt ze direct inzetten in de lessen en aanpassen aan het juiste niveau! Of het nu gaat om rekenen, taal of wereldoriëntatie, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast hoef je als leerkracht geen technische achtergrond te hebben. Dankzij simpele opdrachten en een duidelijke aanpak kan iedereen ermee aan de slag. Zo wordt digitale geletterdheid niet ingewikkeld, maar juist leuk en leerzaam voor iedereen! 🚀
Goed om te weten: De robots en lesplannen voldoen aan alle wettelijke en landelijke eisen voor lesmateriaal.
Ook aan de slag met educatieve robots?🤖
Ben jij klaar voor die fonkeling in de ogen van kinderen wanneer het hen lukt om een robot van A naar B te krijgen? Zet dan nu de eerste stappen richting spelenderwijs leren! Neem eens een kijkje tussen het aanbod van educatieve robots.
Heb je specifieke wensen of vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Veelgestelde vragen
We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Grote kans dat het antwoord dat je zoekt er al tussen staat. Niet gevonden wat je zocht? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!
Waarom digitale vaardigheden leren?
Bijna alles gaat tegenwoordig digitaal. Shoppen, leren, werken, zelfs sociale contacten onderhouden. Maar hoe ga je daar veilig en slim mee om?
Er zijn vanuit de overheid en SLO al conceptkerndoelen opgesteld, niet wettelijk verplicht, maar ze onderstrepen wel het belang om ermee aan de slag te gaan.
Ik heb geen technische achtergrond, kan ik er dan mee aan de slag?
Geen technische kennis? Geen probleem! Onze educatieve robots zijn supermakkelijk in gebruik. Wil je er alles uithalen voor je lessen? Dan is een workshop of training een goed idee! Wij komen naar jouw school en laten je stap voor stap zien hoe je aan de slag gaat met de Bee-Bot, Blue-Bot, Ruige Robot, Loti-Bot, Oti-Bot, Ozobot, Scottie Go! en Photon. Hiermee dek je direct de hele leerlijn. We laten je zien hoe je de robots kunt gebruiken in verschillende vakken en hoe ze passen binnen het curriculum, van groep 1 tot en met 8. Zo wordt programmeren een leuke en leerzame toevoeging aan elke les!
Voor welke groepen zijn de robots geschikt?
De robots kunnen ingezet worden in alle groepen van de basisschool (groep 1 t/m 8). Voor de jongste leerlingen werken ze spelenderwijs en eenvoudig, terwijl oudere leerlingen er uitdagendere programmeeropdrachten mee kunnen doen.
Hoe passen de robots binnen het curriculum?
De robots kunnen worden gebruikt voor verschillende vakken, zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie. Ze helpen leerlingen niet alleen met programmeren, maar ook met samenwerken, logisch denken en probleemoplossend werken.
Hoe kan ik een training of workshop volgen?
Wij bieden trainingen en workshops aan op scholen. Tijdens deze sessies leer je hoe je de robots in je lessen kunt gebruiken en hoe je programmeren een vaste plek geeft binnen je onderwijs. Interesse? Neem contact met ons op!